Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - GertDC

Pagina's: [1]
1
Techniek / Re: PC 800 service manual
« Gepost op: maandag 04 februari 2019, 16:56 uur »
:)


2
Techniek / Re: PC 800 service manual
« Gepost op: dinsdag 29 januari 2019, 19:45 uur »
Link werkt alweer een keer niet meer....

3
Gastenboek / Re: Nieuw forumlid
« Gepost op: dinsdag 04 september 2018, 18:19 uur »
Hoi Jan,

Bedankt voor de verwelkoming en de info mbr brug en uitlaat.
Daar kan ik alvast mee aan de slag!

Groetjes,
Gert

4
Techniek / Re: sensor ventilator
« Gepost op: vrijdag 31 augustus 2018, 13:44 uur »
Hallo,

Dat probleem met die ventilator die permanent draait, dus ook bij een koude motor, dook bij mij ook ineens op.
Hoe werd dat opgelost?

Groetjes,
Gert

5
Techniek / Re: PC 800 service manual
« Gepost op: donderdag 30 augustus 2018, 15:31 uur »
Link werkt niet...  :'(

6
Gastenboek / Nieuw forumlid
« Gepost op: donderdag 30 augustus 2018, 14:31 uur »
Hallo,

Enkele weken geleden een PC800 gekocht voor mijn vrouw. Het is haar eerste motor, voordien heeft ze in haar tienerjaren enkel gereden met een brommertje. Zelf heb ik vijf jaar geleden na ruim 25 jaar niet meer gereden te hebben, opnieuw een motor aangeschaft, een Triumph Tiger 900 (T400 voor de kenners) uit 1996... Mijn vrouw blijkt de laatste jaren meer plezier te beleven aan het achterop zitten dan voordien, dus we dachten dat het misschien tijd wordt om het zelf eens te gaan proberen.
Ik ken de PC800 uit mijn late jeugdjaren, maar je ziet ze niet zo vaak. Ik had er al enkele te koop aangeboden gezien op het moment dat ik zelf een motor zocht, en ik heb de aankoop ook overwogen maar was bang dat onderhoud en het vinden van onderdelen te moeilijk zouden worden, gezien het feit dat ze nooit zijn ingevoerd in België. Ik heb ook liever een ietsje meer vermogen (mijn vorige motor was een pittige Suzuki 850G), en een vriend had me verteld dat zijn Honda Deauville met gelijkaardige motor en vermogen, toch echt wel wat sloom was... Het werd dus uiteindelijk de wat pittigere Tiger, maar de interesse was toch gewekt.
Dus toonde ik vrouwlief vorige maand een foto van een mooie rode PC800 op een tweedehandssite, omdat ik dacht dat ze die wel mooi zou vinden en ook omdat hij door zijn laag zwaartepunt en rustige motorkarakter een ideale beginnersmotor is (althans voor iemand die al 30 jaar autorijdt en het verkeer door en door kent). De motor ging ook weg voor geen geld, Intussen al een paar ritjes naar zee en de Ardennen gemaakt (we wonen bij Brussel dus we zijn snel om het even waar in België) en ze vindt het zàlig! Ze moet enkel nog leren dat een motor sneller door een bocht mag dan een strijkijzer, maar dat komt wel!
Ik hoop op het Forum weetjes en tips en soms ook wel eens een onderdeeltje te vinden....

Meteen een eerste vraagje wel: ik lees dat achterbrug, uitlaat en spanningsregelaar de zwakke punten zijn...Hoe kan ik deze controleren? Volstaat een visuele controle?

Groetjes,
Gert uit Lot (België)

Pagina's: [1]