Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - mothergoose

Pagina's: [1] 2 3 ... 16
1
Vereniging / Ik doe weer mee
« Gepost op: dinsdag 27 februari 2024, 09:57 uur »
Vorig jaar tijdens de ALV heb ik om persoonlijke redenen mijn taken als toercommissaris neergelegd. Een jaar van 'rust' heeft me inzicht gegeven in wat ik wel en niet leuk/belangrijk vind. Ik heb in de afgelopen periode gemerkt dat ik een deel van mijn rol miste, ik heb daarom afgelopen ALV aangegeven dat ik weer mee ga helpen.

Ik neem de rol als toercommissaris niet van Silvonton over, maar ik ga wel weer actief helpen met alle ritten en evenementen. De vakantie voor Pinksteren 2025 pak ik weer op, net als de ritten die we doorgaans in het jaar rijden, wanneer deze niet door anderen ingevuld worden.

Om het maken van routes door voor iedereen te promoten biedt ik me hierbij aan als 'ondersteuner', wil je een route op een van de dagen verzorgen, maar weet je niet hoe te beginnen, dan wil ik je daar graag bij helpen. De enige voorwaarde die ik hieraan stel is dat je een account hebt op My Routeapp, dit mag gratis abonnement zijn. Dit sluit aan bij het besluit dat dat we als toercommissie genomen hebben, we delen alle routes vanaf nu via het abonnement wat we als vereniging hebben bij My Routeapp. Neem gerust via een PB contact met me op, of via Whatsapp/bellen als je mijn nummer weet.

Gr  Jurgen


2
Diversen NIET PC800 gerelateerd / Motorbeurs
« Gepost op: maandag 19 februari 2024, 12:52 uur »
Vanaf aanstaande donderdag is hij er weer, de motorbeurs Utrecht.
Dit jaar beloofd een mooi gevulde beurs te worden, alle importeurs zouden er weer zijn.

Wie gaat er allemaal heen? Ben benieuwd of ik een van jullie tegen ga komen daar.
Ik ga twee keer, aanstaande vrijdag met dochterlief, kijken naar een andere motor voor haar. Zaterdag gaan we met vrienden waar we ook mee op motorvakantie gaan, ik kijk er naar uit eigenlijk.

Onlangs ben ik ook naar de noordelijke motorbeurs in Eelde geweest, was even rijden maar wel een leuke beurs

Gr.  Jurgen

3
Vereniging / ALV zondag
« Gepost op: maandag 19 februari 2024, 12:48 uur »
Zondag is het zover, de ALV weer. Ik heb er wel zin in, eigenlijk altijd een soort van start van het seizoen.
Het weer ziet er niet zo lekker uit, dus of het motor weer is kijken we nog even aan.
Maar wel weer gezellig om iedereen te zien


Tot zondag!

4
Vereniging / MRA next abonnement
« Gepost op: zaterdag 16 december 2023, 13:52 uur »
MRA lifetime abonnement

Voor diegene die het MRA abonnement nog niet hebben en het wel overwegen, er is weer een lifetime abonnement beschikbaar voor MRA Next. Dit is dus zowel de gold versie van de planner waar de training mee gegeven is, als de navigatie versie.

https://info.myrouteapp.com/lifetime-offers/

149,00 eenmalig, ik kan het van harte aanbevelen.

Gr. Jurgen

5
Diversen NIET PC800 gerelateerd / Rosalie heeft hulp nodig, wie kan een zaterdag helpen?
« Gepost op: maandag 23 oktober 2023, 11:42 uur »
Hoi allen,

Het is inmiddels al weer meer dan een jaar geleden dat Chris afscheid van het leven nam. Chris en Rosalie waren onafscheidelijk verbonden met de club en met het wegvallen van Chris heeft Rosalie bewust de keuze gemaakt om niet actief meer deel te nemen aan de Club. Onlangs heeft ze de grote stap gezet om de motoren van Chris van weg te doen, gelukkig blijven ze binnen de club omdat Jeroen ze overgenomen heeft.

De plek waar de motoren stonden was een overkapping achter het huis bij Chris en Rosalie, deze overkapping staat op instorten. Nu de motoren weg zijn, zou het fijn zijn als de overkapping ook verwijderd wordt. Rosalie kan dit niet, ik heb mijn hulp aangeboden. Mijn idee is om dit op een zaterdag te doen en ervoor te zorgen dat we de materialen ook gelijk afvoeren.

Wie kan en wil mij en daarmee Rosalie helpen? Kunnen we als club nog een keer onze schouders onder deze taak zetten?

Ik hoor graag van jullie!

Gr.  Jurgen

6
Diversen NIET PC800 gerelateerd / ChatGPT en haar oplossingen
« Gepost op: maandag 24 juli 2023, 14:14 uur »
Hoi, ik wil iets leuks delen.

De motor van Isabel loop niet lekker, ik heb al heel wat tijd aan de telefoon gezeten samen met Edwin om te achterhalen wat er aan de hand kan zijn. Inmiddels ben ik handig geworden in het uit elkaar halen en weer terug in elkaar zetten van een Yamaha FZ 400 Fazer en weten we met aangrenzende zekerheid dat de oorzaak in een van de bobines ligt. Ik had mezelf best wat tijd kunnen besparen als ik direct mijn ervaringen aan ChatGPT had voorgelegd en deze een analyse had laten doen. Ik heb het hier nu voor gebruikt, maar ChatGPT is voor werkelijk ALLES(!) te gebruiken. Het is nog steeds gratis, er is ook een betaalde variant waarbij de snelheid van de respons hoger is en de data beschermd blijft. Alles wat je in de gratis variant zet, wordt gebruikt om de kennis van ChatGPT te vergroten.

Om het te gebruiken maak je hier een account aan: https://chat.openai.com/auth/login

Ik wil het resultaat van mijn vraag graag delen, Ik heb hieronder de 'User' en CHATGPT antwoord. Mijn vervolg actie is dat ik een andere bobine online besteld heb:

User
Wil je het volgende probleem analyseren en kijken of je een oorzaak kunt vaststellen:

De motor van een 4 cylinder Yamaha FZ 400 Fazer uit 1998 loopt niet goed stationair. Tijdens het rijden merk je dat hij bij lage toeren en rustig gas geven de motor hapert. Dit gebeurd bij rustig versnellen tussen 2500 en 3000 tpm en tussen de 3500 en 5000 tpm. Rijdt ik met een zelfde lagen toerental, zo'n 2500 tpm, en geef ik vol gas, dan trekt de motor zonder haperingen door naar 12000 tpm.

De uitlaat bochten van cilinder 1 en 4 worden gelijkmatig goed heet, de uitlaatbochten van cilinder 2 en 3 worden minder warm waarbij de bocht van cilinder 3 behoorlijk minder warm wordt.

Alle 4 de bougies zijn goed, ze zijn van het model NGK CR8E, het luchtfilter en het brandstoffilter zijn helemaal schoon


ChatGPT
Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor dit probleem. Hier zijn een paar dingen waar je naar zou kunnen kijken:

Carburateurs: Het feit dat cilinders 2 en 3 minder warm worden dan 1 en 4 suggereert dat ze mogelijk minder brandstof krijgen. Het kan zijn dat de carburateurs voor die cilinders een reiniging of afstelling nodig hebben. Vuil en puin kunnen de brandstoftoevoer verstoppen, wat kan leiden tot de problemen die je ervaart.

Sproeiers: De sproeiers in de carburateur kunnen verstopt zijn, waardoor de brandstoftoevoer naar de cilinders wordt beperkt. Het feit dat de motor beter presteert bij hogere toeren en vol gas, maar hapert bij lagere toeren en lichte gas geeft, suggereert dat er mogelijk een probleem is met de sproeiers. Bij vol gas gaat de gasklep volledig open en kan de motor nog steeds genoeg brandstof krijgen, ook al zijn de sproeiers gedeeltelijk verstopt. Maar bij lagere toeren en lichter gasgebruik kan de gereduceerde brandstoftoevoer leiden tot de problemen die je beschrijft.

Kleppen: Als de kleppen niet goed afgesteld zijn, kunnen ze ook zorgen voor een slechte prestatie van de motor. Vooral bij lage toeren kan een onjuiste kleptiming leiden tot onvolledige verbranding en dus koudere uitlaatgassen. De kleppen van cilinder 2 en 3 kunnen verkeerd zijn afgesteld.

Ontsteking: Het kan zijn dat er een probleem is met de ontsteking. Zelfs als de bougies goed zijn, kan er een probleem zijn met de bobines of de ontstekingsmodule, wat kan leiden tot onvolledige verbranding, vooral bij lage toeren.

Ik raad aan om deze systemen te controleren en eventuele problemen aan te pakken. Het zou ook een goed idee kunnen zijn om de motor door een professional te laten nakijken als je er niet uit komt.


User
Cilinder 2 en 3 zitten samen op de eerste bobine, cilinder 1 en 4 zitten samen op een tweede bobine. Wanneer ik de kabels van cilinder 2 en 3 vanaf de bobine naar de bougies omwissel, dan verplaats het temperatuur verschil in de uitlaat bochten mee

Veranderd deze info je analyse?


ChatGPT
Deze extra informatie suggereert dat het probleem inderdaad met de ontsteking kan zijn, specifiek de bobine die cilinders 2 en 3 bedient.

Als de temperatuur van de uitlaatbochten verandert wanneer je de kabels tussen de bobines wisselt, betekent dit dat het probleem waarschijnlijk bij de bobine of de kabels zelf ligt, niet bij de carburateurs, kleppen, of sproeiers. Dit komt omdat het wisselen van de kabels de werking van deze andere componenten niet zou moeten beïnvloeden.

De bobine is verantwoordelijk voor het genereren van de vonk die nodig is voor de ontsteking van het brandstof-luchtmengsel in de cilinders. Als de bobine die cilinders 2 en 3 bedient niet goed functioneert, kan dit leiden tot een zwakkere vonk en een slechte verbranding, wat resulteert in de lagere temperaturen die je in de uitlaatbochten waarneemt.

Ik zou je aanraden de bobine en de kabels die cilinders 2 en 3 bedienen te controleren en indien nodig te vervangen. Dit zou de problemen die je ervaart kunnen oplossen.Wat een gave techniek is dit toch, speel er eens mee kan ik iedereen adviseren  ;D

Gr.  Jurgen

7
Overige / Onze dagtochten
« Gepost op: maandag 12 juni 2023, 09:40 uur »
Gisteren is voor zover ik me kan herinneren voor het eerst een rit niet doorgegaan omdat niemand de moeite genomen heeft er een te organiseren :'( 
Jammer.... Het was wel erg warm... Dat wel. De vorige rit is door Michl op het laatste nippertje ingevuld

Ik kan me niet voorstellen dat er geen interesse meer is voor ritten, aan de gezelligheid tijdens zo'n rit ligt het niet. Het is wel zo dat over het algemeen het maken van ritten op dezelfde personen neer komt. Of dat erg is moet je voor jezelf bepalen. Andere jaren zorgde ik dat er altijd een rit was, ook wanneer er niemand was die een rit wilde organiseren, mijn mening is dat dit bij de rol van de toercommissaris hoort, maar misschien had ik dat wel mis.

Voor zover ik kan zien zijn alle resterende ritten van dit jaar wel ingevuld, ik hoop dat het geen tendens is die voortgezet wordt

Gr.  Jurgen

8
Overige / Goed hotel voor 'de' vakantie?
« Gepost op: zondag 04 juni 2023, 20:56 uur »
Dit weekend zijn Petra en ik samen met een stel vrienden naar het Sauerland geweest, mede door het fantastische weer een heerlijk weekend gehad.
We verbleven in hotel Bigger Hof in Olsberg-Bigge (https://www.bigger-hof.de/Ihr_Hotel_im_Sauerland_Hotel.3.0.html). Gezien de locatie kan dit heel prima een hotel zijn voor een PC weekend.
52 bedden, 1, 2 en vier persoonskamers, goede bedden en sanitaire voorzieningen. Een ruime parkeerplaats voor de motorenen een heel gezellige bar en biergarten.
Enige punt van aandacht is dat de weg ook 's nachts hoorbaar is als je aan de voorkant slaapt, wij hebben het raam dicht gedaan en dat was voldoende, maar dan wordt het wat warm binnenMisschien voor over een paar jaar weer een keer, we zijn net in het Sauerland geweest natuurlijk, al blijft het daar wel geweldig rijden hoor.

Gr.  Jurgen

9
Archief - 2023 / Openingsrit 26 maart 2023
« Gepost op: woensdag 01 februari 2023, 23:06 uur »
Het seizoen gaat weer van start. ZIjn de weergoden ons goed gezind en kunnen we gaan rijden?
Wie wil deze dag organiseren?

Gr.  Jurgen

10
Archief - 2023 / Paasrit 10 april 2023
« Gepost op: woensdag 01 februari 2023, 23:05 uur »
Traditioneel gaan we op 2e paasdag erop uit.
Wie gaat deze dag verzorgen?

Gr.  Jurgen

11
Archief - 2023 / Koningsweekend 27 - 30 april 2023
« Gepost op: woensdag 01 februari 2023, 23:03 uur »
Ons weekend gaat dit jaar voor het eerst niet met Hemelvaart of Pinksteren plaats vinden, maar iets eerder, tijdens de verjaardag van onze Koning.
Meer informatie wordt hier later geplaatst

Gr.  Jurgen

12
Archief - 2023 / Voorjaarsrit 21 mei 2023
« Gepost op: woensdag 01 februari 2023, 23:01 uur »
Dit jaar kunnen we in het Hemelvaartweekend op zondag er in Nederland op uit.
Wie verzorgt deze dag?

Gr.  Jurgen

13
Archief - 2023 / Vroege zommerrit 11 juni 2023
« Gepost op: woensdag 01 februari 2023, 23:00 uur »
Het wordt vast mooi weer deze dag, laten we erop uit gaan, maar wie verzorgt deze dag?

Gr.  Jurgen

14
Archief - 2023 / Zomerrit 2 juli 2023
« Gepost op: woensdag 01 februari 2023, 22:58 uur »
Zo net voor de vakantieperiode er nog even tussen uit met z'n allen.
Waar gaan we heen en met wie?

Gr.  Jurgen

15
Archief - 2023 / Hoogzomerrit 23 juli 2023
« Gepost op: woensdag 01 februari 2023, 22:57 uur »
Gaan we deze zomerdag weer met een groep erop uit?
Wie maakt er wat moois van?

Gr.  Jurgen

Pagina's: [1] 2 3 ... 16