Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Wilko

Pagina's: [1]
1
Techniek / PC800 met onbekend en lastig probleem...!
« Gepost op: donderdag 01 juni 2017, 16:16 uur »
Beste PC800 vrienden!

Ik ben redelijk nieuw hier dus ik zal me even snel voorstellen. Mijn naam is Wilko Tigelaar, 40 jaar oud, freelance cameraman en editor van beroep en sinds juli 2014 trots bezitter van een parelmoer witte PC800. Ik heb het eerste jaar zeker 8000km gereden zonder ook maar 1 hik of stoot... wat een fiets! Zijn tijd zeker 20 jaar vooruit... Maargoed, dat weten jullie ook wel...

Helaas begon in 2015 de teller soms wat te flikkeren. Goed om te vermelden is dat de originele teller eruit is gehaald door de vorige eigenaar en dat deze door hem is vervangen door een Koso RX2 universele digitale kilometerteller. (foto bijgevoegd, deze heeft het eerste jaar trouwens PERFECT gewerkt!)

Dit probleem van het wegvallen van de spanning in de teller kwam helaas steeds vaker voor waardoor onder het rijden de teller ook steeds meer ontregeld raakte. Snel achter elkaar spanning verliezen en terugpakken, toeren klopten niet meer, gaf snelheden aan die niet klopten, de ledkleurtjes veranderden en schakelde vaak en snel achter elkaar aan en uit binnen enkele seconden... waardoor uiteindelijk de teller eigenlijk compleet defect is geraakt...

Dus...

Nieuwe teller gekocht, alle bedrading van het dashboard gecontroleerd met hulp van een monteur en de nieuwe teller aangesloten...

Helaas, helaas helaas...  de nieuwe teller heeft precies hetzelfde probleem en symptomen...!!! Het moet dus in de stroomtoevoer zitten...
Dit was zomer vorig jaar... en ik heb de pc800 onbereden in de garage gezet...

Dit voorjaar 2017, groot onderhoud en eigenlijk alle bedrading gecontroleerd. En.... aan de rechterkant van de motor (als je er voor staat) vonden we een losse draad aan het stekkerblokje. (foto's bijgevoegd) Dit was natuurlijk de boosdoener die verloor zo af en toe de spanning... Blij als een kind natuurlijk, alle vloeistoffen, filters en wat niet meer vernieuwd opdat ik weer lekker kon gaan toeren deze zomer... Maar helaas... Het probleem blijft!

De teller is nieuw, ook hebben we de xenon verlichting gecontroleerd want deze kon ook problemen geven met digitale tellers als de stoomtoevoer wordt gedeeld...

Enige opmerkelijke punt is dat bij de laatste rit alles goed werkte totdat de motor warm werd, daarna begon de teller weer ontregeld gedrag te vertonen... Ik durf er niet meer op te rijden omdat ik weet dat deze teller er ook defect gaat raken... Ook lijkt de remschakelaar van de voorrem er iets mee te maken te hebben want als ik deze indruk dat lijkt het tellerprobleem te verergeren

Doordat de teller is vervangen door een digitale en de motor xenon geinstalleerd heeft gekregen door de vorige eigenaar is er natuurlijk aan geknutseld maar alles heeft bij mij zeker een jaar perfect gewerkt. De vraag is eigenlijk hoe nu verder...? Hebben jullie goede tips?

Hulp wordt ontzettend op prijs gesteld en de oplossing wordt door mij als beloningswaardig beschouwd...

Met motorvriendelijke groet,

Wilko

PS ik krijg de foto's niet in dit bericht of attached dus heb even een filmpje van de foto's gemaakt en op youtube gezet...

https://youtu.be/3EuUnJ0eoxk


Pagina's: [1]