Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - TimPC

Pagina's: [1]
1
Links / Fortnine PC800 video
« Gepost op: zondag 13 december 2020, 19:21 uur »
Ja hoor! een van de beste "amateur"motor vloggers op Youtube heeft onze geliefde pc800 behandeld! Net op YT, Hier de link. https://youtu.be/UjvVF_ZGhrg


2
Techniek / telefoonhouder voor op het koppeling reservoir
« Gepost op: maandag 15 juni 2020, 09:16 uur »
Hallo,

Gisteren bij de 14-6 toerrit hadden enkelen belangstelling in het mobielhoudertje dat ik ontworpen en geprint had. Daarom plaats ik hier de bestanden als .stl en SolidWorks bestand. Ik heb ook een versie gemaakt om een RAM mount te bevestigen

Dit is de link naar de bestanden op Thingiverse;   
https://www.thingiverse.com/thing:4460887
https://www.thingiverse.com/thing:4460986Ik heb mijn mobielhouder uit ABS kunststof geprint, dat leek mij het duurzaamst. Bij de printinstelling (Cura voor onze Ultimaker 2+) heb ik rekening gehouden met het feit dat de printlagen wel eens willen splijten. Daarom printte ik de montagesteun gewoon vlak zoals deze getekend is, maar de telefoonhouder legde ik ook vlak. Als je deze verticaal print breekt deze geheid. Niet geprobeerd, maar interessant vanuit stevigheid en minder gepruts om het "steigerwerk"in de print los te krijgen; diagonaal printen.

3
Gevraagd / Gezocht: originele complete gereedschapset pc800
« Gepost op: zaterdag 16 mei 2020, 21:39 uur »
Hoi,
Ik heb mijn pc nu ruim een jaar en ondanks de betrouwbaarheid en onverstoorbaarheid van de motor,  vind ik het fijn om een originele tool kit te hebben,  al was het maar voor de fijne bougie sleutel en schokbreker versteller.

Heb je nog zo'n set,  neem dan aub even contact op.

4
Diversen / even gewoon genieten
« Gepost op: dinsdag 07 april 2020, 00:02 uur »
Overal is het een stuk rustiger op straat door alle Corona perikelen. Ik zelf zit thuis, want werk deeltijd in het onderwijs en heb een eigen bedrijf vanuit mijn zolder kantoor. Mijn vrouw werkt ook vanuit huis en ook mijn dochtertje doet haar school ijverig achter haar laptop op haar kamer. Mijn peuter zoon, die hoefde toch al nergens heen, voor hem is het gewoon super relaxed dat papa meer thuis is.

Je snapt dat ik absoluut de deur uit moest!
Vandaag zulk heerlijk weer, dat de paar boodschapjes die ik moest doen opeens toch veel tijd gingen kosten. Ik rolde de motorschuur aan de kant en manoeuvreerde mijn zwart grijze pc met chroomaccenten de straat op. Choke omhoog, starten en lopen. Hoe anders? Helm op bluetooth aan en Chris Stapleton via spotify. Telefoon in de geprinte houder bovenop de koppelingspot. Highway steps vast uitgeklapt voor een laid-back hoofd-leeg-maak ritje. Choke in, nog niet helemaal op temperatuur en omdat ik het stationair graag laag heb staan, toch stil vallen na een kort gas rukje. Uiteraard ook gelijk weer starten. Ik stap op, trap het standaard weg en de tamme twin rolt mij comfortabel en moeiteloos weg.

Mijn hoofd voelt direct onbezorgder, Broken Halos in de oren en onder mij het vriendelijke gebrabbel van de motor. Voeten op de highway steps en puur op bottom-end-torque de bochten door rollen, het dorp uit. Even lekker aan het gas lurken om met genoeg acceleratie en geroffel een flinke grijns te ontlokken. De gedachte dat mensen 10 tot 30 mille uitgeven voor een soortgelijke ervaring op een Harley geeft mij plezier, want ik weet dat die machines -hoe fraai en krachtig en oorstrelend ook- niet de wegligging, comfort, brede inzetbaarheid en opbergruimte bieden die mijn in Tupperware vermomde cruiser mij bied...tegen een fractie van de prijs.

80-90 op de provinciale weg, de twin roffelt onvermoeibaar in zijn vijf tussen mij en de weg in. mijn 100 kilo is prettig weggezakt in het opnieuw beklede zadel en met de voeten vooruit, schiet de weg onder ons door. De rijwind komt via mijn benen omhoog en met de systeemhelm en het jack open, is het vandaag perfect weer. De boodschappen zitten al in de koffer, niks bederfelijks, dus de terugweg gaat wat langer duren.


5
Techniek / Thermostaat vervangen
« Gepost op: maandag 18 maart 2019, 10:53 uur »
Hallo,

Ik heb dit weekend tussen de buien door de thermostaat vervangen van mijn PC. Bleek uiteindelijk overbodige moeite ( de thermostaat functioneerde naar behoren), maar ik heb er wel een filmpje van gemaakt, zodat anderen er misschien ook wat aan hebben.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=PXrSjdv3STA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=PXrSjdv3STA</a>


Admin Edit: Direct embedded youtube video!!

6
Forum / Nieuwe PC rijder
« Gepost op: woensdag 06 maart 2019, 14:00 uur »
Hoi, ik ben Tim en woon in Duiven. Ik rij sinds '98 motor. Eerst op een Suzuki GN250 ('92), later op een Yamaha Diversion XJ600 ('94) en daarna op een Yamaha Maxim XJ700S ('86). Sinds 23-2-19 rijd ik op een zwarte PC800 uit '95 .

Hier wat foto's van de PC

Ik koos voor de PC, omdat ik zakelijk wat vaker de motor wil pakken en dan redelijk vers en wakker wil aankomen i.p.v. geradbraakt. De kofferbak is daarbij het unique selling point gebleken. Ik vind het een prachtige motor die vrijwel al mijn wensen beantwoord. Ik voldoe dan ook volledig aan de originele doelgroep van Honda. Goede vriend van mij werd halfgek toen ik zei dat ik een PC wilde kopen. Bleek al jaren een guilty pleasure van hem te zijn om deze motor ook tof te vinden. Wellicht dat hij zijn R850R weg doet voor een rode PC.

Ander voordeel van de PC is dat mijn dochter nu oud genoeg is om hier en daar eens mee te rijden en deze motor geen gekke motortaxi zou zijn met zijn grote buddy en voetsteunen.
Ik snap niet waarom de nieuwe (g)oldwing geen kofferbak heeft, koffers lijken mij altijd zo onhandig.

Ondanks de goede staat van deze PC (uitgezonderd wat roest op de uitlaat, zwetende koppen bij die rubber doppen) heb ik wel een nieuwe thermostaat besteld. Deze staat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid permanent open en dat gaat ten koste van brandstofverbruik.


Pagina's: [1]